SİVAS GEMEREK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020 Liselere Giriş Sınavı Merkezi Yerleştirme Sonuç Değerlendirmesi yapıldı.

2020 Liselere Giriş Sınavı Merkezi Yerleştirme Sonuç Değerlendirmesi yapıldı.

          Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ortaokulu tamamlayan öğrencilerin ortaöğretime geçişi için iki farklı türde yerleştirme süreci yürütülmektedir. Merkezi sınav puanına göre yerleştirmede öğrenciler sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmekte ve öğrencilerin sınav performansı ana kriter olmaktadır. Yerel yerleştirmede ise öğrenciler bulundukları bölgede ya da yakın bölgelerdeki ortaöğretim kurumlarına tercihleri doğrultusunda yerleştirilmektedir. 

 

            Sivas Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçen Köprü Projesi ile öğrencilerimize eğitime destek paketleri ile akademik başarılarını artırma, üstün rehberlik hizmetlerimiz ile de yöneltme faaliyetlerine başladık. Ayrıca Gemerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde uygulanan Koçluk Sitemi ile öğrencilerimizin gelişimlerini takip edip, uygun rehberlik hizmetlerini sağladık. Covid-19 salgını nedeniyle  yüz yüze eğitime ara verilmesiyle uzaktan eğitimle sonuçlanan 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerimiz kendi okullarında ve maske-mesafe-hijyen kurallarına dikkat ederek başarılı bir şekilde 2020 LGS sınavı gerçekleştirilmiştir. 2020 Liselere Giriş Sınavı Merkezi Yerleştirme Sonuçlarının açıklanması ile bu yoğun ve zorlu süreç sonunda öğretmenlerimizin üstün gayreti, öğrencilerimizin yoğun çabaları sonunda ilçemiz "büyük bir başarıya" imza atmıştır. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı ile karşılaştırıldığında sınavla öğrenci alan okullara yerleştirme oranında 3 kata yakın başarı sağlanmıştır.

                     Her zaman eğitim ile ilgili çalışmalara destek veren Sayın Valimize, İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve ekibine, yoğun emek harcayan öğretmenlerimize, desteklerini esirgemeyen velilerimize ve bizleri gururlandıran öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

Bahçeli Mahallesi Dr. Bahattin Taner Caddesi No.40 58840 Gemerek/SİVAS - 0346 614 24 54 / 0346 614 16 19

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.